Publieksevenement: postkoloniale migratie

Home Papua Dalam Hatiku Verhalensalon Publieksevenement: postkoloniale migratie

Publieksevenement: postkoloniale migratie

In de programmareeks ‘Moving Histories’, onderdeel van de viering van Utrecht 900 jaar stadsrechten, staat migratiegeschiedenis centraal. Bezoek zondag 26 juni de derde editie over ‘postkoloniale migratie’. Ontdek waarom mensen uit de voormalige koloniën naar Utrecht kwamen. Een bruisend en interactief publieksevenement waarin deze geschiedenis tot leven komt in woord, zang en theater.

Lezing en panelgesprekken
Wat is postkoloniale migratie? Waarom wonen er mensen met een Indische achtergrond in Utrecht? Liesbeth Rosen Jacobson, docent-onderzoeker aan de Universiteit Utrecht, legt het je uit. Ga in gesprek en beleef in het interactieve panelgesprek de verhalen van Utrechters met een link met voormalig Nederlands-Indië en Suriname. O.a. schrijfster Henna Spalburg deelt haar geschiedenis.

Faradays: elektronische indiepop met traditionele Indonesische gamelaninvloeden
Faradays treedt op met tracks van haar nieuwe plaat die geïnspireerd is op de Indonesische gamelanmuziek uit haar jeugd. Triggered door oude cassettebandjes van haar moeder produceerde Faradays muziek die je onderdompelt in haar persoonlijke indie/electronic wereld met sampled tapes, Indonesische toonladders, warme synths, en een herinnering aan haar Aziatische roots. Onder de naam Faradays maakt artiest Karindra Perrier elektronische indiepop. Ze debuteerde met haar band in 2018, werd 3voor12 Talent, KX talent, en toerde door heel Nederland met meer dan dertig shows, onder andere als support van Blaudzun en The Japanese House.

Muziektheater ‘Sampai jumpa lagi – Tot weerziens’
Theatergroep MataHary speelt het meeslepende verhaal van Itja. Een muzikaal theaterstuk over een Molukse vluchteling en zijn zoektocht naar identiteit omlijst door vier prachtige nummers. MataHary bestaat uit verteller en gitarist René Akihary, zangeres Eleonora Kramer-Akihary en toetsenist Richard Akihary.

De Utrechtse organisaties Tori Oso Utrecht, stichting Asha, Maluku Utrecht en Papua dalam hatiku werken mee aan Moving Histories.

Reserveer je gratis ticket op http://www.hookedonhistory.nl/moving-histories

Datum

26 jun 2022
Expired!

Tijd

2:30 pm - 5:00 pm
Categorie