Title Image

Pasar Papua

Meld je vast aan voor onze pasar papua

Verkoop van houtsnijwerk en andere voorwerpen uit Papua

In de afgelopen jaren heeft stichting Hapin – dankzij donaties – een flinke verzameling houtsnijwerk en andere objecten uit Papua opgebouwd. Dit najaar organiseren we een Pasar Papua, waarbij deze voorwerpen in de verkoop zullen gaan. Wil je een uitnodiging ontvangen zodra de datum en locatie bekend zijn? Laat dan hieronder je naam en (e-mail)adres achter.

De collectie bestaat uit houten beelden, schilden, speren, tifa’s, prauwen, nokens, (dans)kleding en meer, afkomstig van de Geelvinkbaai, Sentani-regio, het Asmat-gebied tot aan de zuidkust. Sommige voorwerpen zijn meer dan 60 jaar oud. Komend najaar organiseren wij een Pasar Papua, waar de voorwerpen ter verkoop worden aangeboden aan particulieren. Zodat de items geen handelswaar worden, maar een plek krijgen bij mensen die het waarderen, respecteren en gebruiken om meer bekendheid te geven aan het verhaal van Papua. De verkoopopbrengst komt ten goede aan projecten en studiebeurzen in Papua.

Heb je andere goede ideeën voor deze collectie? Neem gerust contact met ons op. We zijn voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om deze voorwerpen in te zetten ten behoeve van Papua.