Pasar Papua

pasar papua: vrijdag 24 november - 15.00-21.00 - utrecht

Pasar Papua - 24 november 2023 | Papua dalam hatiku

In de afgelopen jaren heeft stichting Hapin – dankzij donaties – een flinke verzameling objecten uit Papua opgebouwd. Tijdens deze Pasar Papua gaan verschillende voorwerpen in de verkoop. De collectie bestaat uit housnijwerk, speren, bijlen, prauwen, nokens, (dans)kleding en meer. Tijdens de pasar Papua worden de voorwerpen ter verkoop aangeboden aan particulieren. Zodat de items geen handelswaar worden, maar een plek krijgen bij mensen die het waarderen, respecteren en gebruiken om meer bekendheid te geven aan het verhaal van Papua.

De verkoopopbrengst komt ten goede aan projecten en studiebeurzen in Papua.

En.. dat doen we niet alleen! Op de Pasar Papua vind je ook:

  • Stichting Papoeajeugd naar School: objecten uit Papua
  • Yohanna Koerni: accessoires en hapjes
  • House of Papua: kleding
  • Eline Korwa: sieraden en accessoires
  • Eddy Korwa: boek en verhalen
  • Stichting Zelfbeschikking Molukkers en Papoea’s: boeken en DVD’s
  • Adviseurs van de subsidieregeling ‘Houd je erfgoed levend’: advies en informatie over de regeling
  • .. deze lijst is groeiende!


Ook interesse in een stand? Neem even contact met ons op via info@papuadalamhatiku.nl om te horen of er nog plek is.

Kom je ook? laat het ons weten

Dit evenement is helaas al geweest. Wil je op de hoogte blijven van toekomstige evenementen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

Alle informatie op een rij

Wanneer is het?

De pasar vindt plaats op vrijdag 24 november van 15.00u ’s middags tot 21.00u ’s avonds. Je kunt vrij binnenlopen wanneer het jou uitkomt.

Waar is het?

De locatie is Huis van Vrede, Trumanlaan 70-72 in Utrecht. Dit buurthuis is een centrale plek voor de buurtbewoners en een inloophuis voor iedereen die hulp kan gebruiken of anderen wil ontmoeten.

Hoe kom ik daar?

De locatie is goed bereikbaar met de auto. Als je met het openbaar vervoer komt, kun je vanaf Utrecht Centraal bus 90, 102 of 295 nemen naar halte Kanaleneiland. Vanaf de halte is het nog zo’n 5 minuten lopen naar de locatie. NB: Tram 20 en 21 vanaf Utrecht CS rijden niet vanwege werkzaamheden.

Waar kan ik parkeren?

Parkeren kan gratis in de omliggende wijk. Bij het nabijgelegen Winkelcentrum Kanaleneiland kun je betaald parkeren. Houd er rekening mee dat het niet altijd mogelijk is om direct voor de deur van de locatie te parkeren. Vormt dit een belemmering om te komen of ben je slecht te been? Nemen even contact met ons op via info@papuadalamhatiku.nl, zodat we je eventueel ergens kunnen oppikken.

Is het gebouw toegankelijk?

De pasar vindt plaats op de begane grond, de locatie is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Kan ik er eten en drinken?

Wij zorgen voor (gratis) koffie, thee en frisdrank. Op de pasar worden met name spullen verkocht, en wat voorverpakte hapjes. Er is geen mogelijkheid om een maaltijd te bestellen of eten op de locatie.

Hoe kan ik betalen?

Toegang is gratis. Spullen kun je afrekenen bij de betreffende standhouders. Bij veel van hen zul je kunnen pinnen. Maar neem voor de zekerheid wat contant geld mee.

Ik heb nog vragen. Hoe bereik ik jullie?

Stuur dan een e-mail aan info@papuadalamhatiku.nl, dan nemen we contact met je op.

Tip! Raadpleeg de expert

Heb jij zelf houtsnijwerk of een voorwerp in bezit waar je meer over zou willen weten? Neem het mee, of maak er een foto van. Op locatie zijn diverse mensen aanwezig die je er wellicht meer over kunnen vertellen..