Terugblik Papoea Erfgoedfestival 2022

Papoea Erfgoedfestival | Hapin | Papua dalam hatiku

Wat ruim een jaar geleden begon als wild idee, werd op zaterdag 24 september gerealiseerd: een waar Papoea Erfgoedfestival! Met ruimte om te vieren, genieten, ontmoeten en bijpraten. Maar ook een plek waar verhalen gedeeld, kennis uitgewisseld en (im)materieel erfgoed bediscussieerd werd. En vooral: waar nieuwe motivatie kon worden opgedaan om in actie te komen voor de toekomst van Papua. 

Kon je er niet bij zijn of heb je het gemist? Blijf onze agenda volgen voor nieuwe evenementen. 

Papua dalam hatiku gaat verder!

Bij gelegenheid van het 50-jarig bestaan van stichting Hapin, begonnen we dit jaar met ‘Papua dalam hatiku’. Een platform waar verhalen worden gedeeld van Nederlandse Papoea’s en van hen die Papua in hun hart dragen. We organiseerden niet alleen het Papoea Erfgoedfestival; ook maakten we kookvideo’s, hielden we verhalensalons en interviewden we jong en oud. Inmiddels is dit initiatief uitgegroeid tot een ware beweging. En er staat nog veel meer op de planning: o.a. een podcastserie, verhalenmagazine en diverse bijeenkomsten, evenementen en vieringen. Stay tuned!

Nagenieten

Verder lezen: De energietransitie en Papua – Anne-Linn Machielsen
Vraag haar scriptieonderzoek op via annelinnmachielsen@live.nl.  

Terugkijken: kookdemonstratie Papua Jungle Chef – Charles Toto
De volledige demo is te bekijken via YouTube

Terugluisteren: muziek van Yosina Roemajauw
Alle nummer van Yosina vind je via Spotify.

Bekijk hier het programma van de dag.

Foto's

📷 Bodil Anaïs

We laten je alvast een selectie van de foto’s zien. Wil je een seintje ontvangen als de rest van de foto’s beschikbaar is? Laat dan hieronder je naam en e-mailadres achter.