Title Image

Verhaal van mijn hart

De Papoea’s vertellen al verhalen sinds jaar en dag. Het is een diepgeworteld fenomeen in de cultuur en helaas niet alleen in positieve zin. Want terwijl het voortbestaan van de Papoea’s met uitsterven wordt bedreigd, is het delen van verhalen over hun slachtofferschap een belangrijk onderdeel geworden van de overlevingsstrategie. Verhalen delen zorgt voor een gedeelde getuigenis en daarmee voor verbinding onderling. Verhalen worden krachtiger naarmate ze jaar na jaar worden gedeeld. Ze worden onderdeel van wie we zijn, wat we geloven en hoe we onze toekomst zien.

De kracht van verhalen vertellen is grenzeloos. Voor tweede en derde generaties Papoea’s in Nederland helpt het delen van je eigen verhaal om jezelf en anderen beter te begrijpen. Wie ben ik, wat vind ik belangrijk en wat doet ertoe voor mij? Het gaat niet om feiten of details, maar om de verteller. Hun verhaal is het levend bewijs van de gedeelde geschiedenis van Nederland en Papua.

Hier maak je kennis met verhaaltradities van Papoea’s. Ook delen we verhalen van Nederlandse Papoea’s over hoe zij betekenis geven aan de twee werelden waar ze onderdeel van zijn.

📸 Bodil Anais