Title Image

Over Hapin en Papua

Stichting Hapin zet zich al sinds 1972
in voor identiteitsbehoud en bescherming van de Papoea’s.

Papua dalam hatiku is een initiatief van stichting Hapin | Papua Support Foundation. Samen met mensen uit de Papoea-diaspora en daarbuiten geven we een gezicht aan het erfgoed van onze voorouders, zodat dit bewaard en beschermd blijft. We vieren onze cultuur, delen verhalen, laten tradities zien en vertellen een breed publiek in Nederland wie we zijn.

Hapin | Papua Support Foundation

Hapin is een kleine organisatie met een minimale strijkstok maar een grote slagkracht. Sinds de oprichting in 1972 hielpen we duizenden studenten in Papua met een studiebeurs. En door de steun aan honderden economische- en onderwijsprojecten versterkten we lokale gemeenschappen. Onze partners in Papua bepalen zelf wat urgent en nodig is. We zijn er scherp op dat projecten duurzaam zijn en dat organisaties in de toekomst zonder financiële steun verder kunnen. Onze coördinatoren ter plaatse zorgen dat zowel de studiebeurzen als de projecten in goede banen worden geleid. Zij zijn onze ogen en oren in Papua. In Nederland maken we ons er sterk voor dat het verhaal van Papua een groter publiek bereikt en het kostbare erfgoed van Papua bewaard en beschermd blijft.

Wil je bijdragen aan projecten en studiebeurzen in Papua? Neem een kijkje op onze website, meld je aan voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.

Onze tips

Wil je meer weten over Papua en de gedeelde geschiedenis met Nederland? Hieronder vind je een aantal van onze lees-, luister-, kijk- en bezoektips. Soms aangevuld met onze eigen gedachten en recensies.